Thursday, August 13, 2015



គ្រឿងផ្សំ ៖
– មាន់ខ្មៅ
– ការុត មីសួ
– ពុទ្រាហាល សាច់​មៀន​ហាល គ្រាប់ឈូក ផ្កាចេកហាល
– ផ្សិតត្រ​ចៀកក​ណ្តុរ ផ្សិតឈើឬផ្សិតចំបើង ស្បែក​ជ្រូកបំពង​ ពពុះ​សណ្តែក
– មើមខ្ញី ​ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកខ្ទឹម ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ
– ម្រេច អំបិល ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប


របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយ​ពុះ ស្ងោ​រមាន់​ខ្មៅ មួយពុះ​ចោល អោយ​បាត់ជាតិ​ចំអាប។ ស្រង់ចេញ ទុក​ទៅម្ខាង។
២- លីងខ្ទឹមស អោយឈ្ងុយ រួចចាក់ទឹក​ត្រីចូល ថែមម្រេច​បុក ខ្ទឹម​ក្រហម​ហាន់ អំបិល​និងស្ករ កូរអោយ​ឈ្ងុយ ទើប​ចាក់ទឹកដាំ។
៣- ពេលទឹកពុះ ដាំមើម​ខ្ញីដាក់​មួយដុំ ហើយដាក់​មាន់ចូល។ ពេល​រំងាស់ កុំគ្របគម្របឆ្នាំង។ បើគ្រប​នឹងធ្វើ​អោយ​ទឹក​ស្ងោរ​ល្អក់ ហើយ​ឆាប់ផ្អូម។
៤- នៅឆ្នាំង​ផ្សេង​ទៀត ដាំទឹក​ស្រុះ ពុទ្រាហាល សាច់មៀន​ហាល គ្រាប់​ឈូក ផ្កាចេក​ហាល ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ផ្សិតឈើ​ឬផ្សិតចំបើង ស្បែក​ជ្រូក​បំពង ពពុះ​សណ្តែក។ ស្រង់ចេញ លាងអោយស្អាត។
៥- ពេលពិនិត្យ​ឃើញ សាច់មាន់ រាងផុយ​ស្បែកបន្តិ​ចសិន ទើប​ចាក់​ការុត និងគ្រឿងដទៃចូល។
៦- នៅពេលមាន់ផុយ​ទន់សាច់ ទើបដាក់​ម្សៅស៊ុប ហើយ​ភ្លក្សថែម​ថយ​តាមចំណូលចិត្ត។
៨- ត្រាំមីសួ​អោយ​ទន់ ហើយ​កាត់​ខ្លីៗ ទុកដាក់​មួយ​អន្លើ។
៩- ស្លឹកខ្ទឹម និងជីវ​វ៉ាន់ស៊ុយ ត្រូវហាន់​ល្អិតៗ ទុករោយ​ពីលើស៊ុប ពេល​ដួស​ស្ងោរមាន់ដាក់​ចាន​សម្ល។
១០- ដាក់មី​សួបន្តិច​ទៅបាត​ចាន មុននឹង​ដួសស្ងោរ​មាន់កំពុង​ពុះលើ​ចង្ក្រាន ដាក់ចាន​សម្ល ទើបរោយ​ស្លឹកខ្ទឹម​ និងជីវវ៉ាន់​ស៊ុន​ពីលើ។ ស៊ុបនេះ ត្រូវ​ទទួល​ទាន នៅពេល​ក្តៅៗទើប​ឆ្ងាញ់៕



0 comments:

Post a Comment